Keukentafelsessies

Arre Zuurmond trekt in 2022 en 2023 het land in voor open gesprekken over een open overheid. In tien keukentafelsessies passeren actuele onderwerpen de revue die te maken hebben met de verbetering van de informatiehuishouding binnen de overheid. Het online publiek wordt actief betrokken bij de discussies en oplossingsrichtingen.

Live uitzending vanuit openbare bibliotheken

De tien keukentafelsessies worden live uitgezonden en zijn na aanmelding online te volgen. Ook de kijkers worden bij de gesprekken betrokken en aangemoedigd een actieve bijdrage te leveren middels de online tool Mentimeter en de chat.

Voor de gesprekken is gekozen voor onafhankelijke locaties met maatschappelijke relevantie. De openbare bibliotheken in ons land staan midden in de samenleving en zijn bekend als ‘bastion voor vrijheid van meningsvorming’. Vandaar de keuze om telkens vanuit een andere openbare bibliotheek in Nederland een uitzending te verzorgen.

De keukentafelsessies vinden plaats op onderstaande datums van 15:00-17:45 uur:

Planning van de keukentafelsessies

Ontbijtsessies

De burger centraal

Het perspectief van de burger, als ontvanger van de informatie, staat bij de gesprekken centraal. Afhankelijk van het thema worden inhoudelijk betrokkenen maar ook onverwachte gasten uitgenodigd om aan te schuiven aan de keukentafel. Voor een open gesprek vol interactie en reflectie. Geïnteresseerden kunnen de gesprekken online volgen, actief meedoen via de online tool Mentimeter én meepraten over oplossingen via de chat.

Praat mee!

Ook online kijkers kunnen actief bijdragen aan het gesprek. Wat moet de regeringscommissaris volgens jou beslist naar de keukentafel meenemen over dit thema? Vul jouw vraag, thema of idee in op het aanmeldformulier en Arre Zuurmond zal de meeste prikkelende onderwerpen in de uitzending aan zijn gasten voorleggen.

Videoverslag

Geïnteresseerd maar niet in de gelegenheid de live-uitzending te volgen? Na elke keukentafelsessie wordt een videoverslag beschikbaar gesteld via deze website en de website van iBestuur.

Organisatie

De maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken en iBestuur ondersteunen de regeringscommissaris bij de organisatie van de keukentafelsessies.