27 juli Open Donderdag met gastspreker Arre Zuurmond, regeringscommissaris Informatiehuishouding

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op 6 juli jl. is de rapportage van de regeringscommissaris Informatiehuishouding verstuurd naar de Tweede Kamer. Deze Open Donderdag vertelt Arre Zuurmond er alles over.

In de rapportage deelt Arre Zuurmond zijn bevindingen als regeringscommissaris en geeft hij aanbevelingen om een transformatie binnen de informatiehuishouding te realiseren. Om de beoogde transformatie te realiseren definieert Arre Zuurmond in de rapportage vijf speerpunten:

  1. Informatieacademie
  2. Informatiehuishouding & Openbaarheid
  3. De werkplek van de toekomst
  4. De Algemene informatiewet
  5. Gegevenshuishouding

We werken met zijn allen hard om deze speerpunten te realiseren en hiermee de eerste onomkeerbare stappen te zetten naar een getransformeerde informatiehuishouding.

Aan de hand van deze rapportage kijkt Arre tijdens deze Open Donderdag terug op zijn afgelopen 1,5 jaar als regeringscommissaris Informatiehuishouding. Ook gaat Arre met de aanwezigen in gesprek over het vervolg van deze speerpunten. We hopen jou daar te zien!

Programma 27 juli

17:00 – 18:30 uur: Open Donderdag netwerkborrel
17:15 – 17:45 uur: Spreker Arre Zuurmond

Over de Open Donderdagen

Elke even week op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Het doel is om verschillende professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. 

Ongeveer eens per maand nodigen we een spreker uit die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. 

Als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen!

Beeld: ©Rijksoverheid / Tanja Snip-Arends