14 december Open Donderdag met Arre Zuurmond

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De afgelopen twee jaar heeft Arre Zuurmond als Regeringscommissaris Informatiehuishouding geprobeerd de verbetering van deze informatiehuishouding aan te jagen, zowel door kritisch mee te kijken als ook door verbeterpunten aan te dragen. Binnenkort komt zijn werk tot een afronding, daarom staat deze Open Donderdag in het teken van de inzichten van de afgelopen twee jaar.

Open Donderdag 6 april 2023
Beeld: ©Rijksoverheid / Tanja Snip-Arends
Arre Zuurmond in gesprek met de aanwezigen na de presentatie van Haroon Sheikh tijdens de Open Donderdag op 6 april 2023

Op 1 januari 2022 werd Arre Zuurmond aangesteld als Regeringscommissaris Informatiehuishouding. De afgelopen twee jaar heeft hij geprobeerd behalve kritisch mee te kijken ook verschillende oplossingen te bieden die moeten bijdragen aan een structurele verbetering van de informatiehuishouding binnen de overheid. Hij zal binnenkort tot een afronding komen.

Graag gaat Arre deze Open Donderdag met u in gesprek over wat u belangrijk vindt in een afrondende rapportage die hij aan de regering moet overhandigen. Verder heeft Arre de afgelopen periode gewerkt aan het speerpunt Informatie Academie. Deze zal aan het einde van de sessie samen met de betrokken stakeholders officieel gelanceerd worden.

Programma 14 december 2023

17:00 - 18:30 uur: Open Donderdag netwerkborrel
17:15 - 17:45 uur: Spreker Arre Zuurmond en lancering Informatie Academie

Over de Open Donderdagen

Elke even week op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Het doel is om professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. Er is regelmatig een spreker aanwezig die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. Als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen!

Praat ook online mee via KIA!

Wil je doorpraten over de thema’s die tijdens de Open Donderdagen aan bod komen en jouw netwerk ook digitaal uitbreiden? Het Kennisnetwerk Informatie en Archief, kortweg KIA, is dé interactieve ontmoetingsplek voor vakgenoten in de wereld van informatie en archief. Op KIA vind je kennisplatforms met uiteenlopende thema’s. Hier kun je vragen stellen, meedoen aan discussies, kennisdelen en samen kennis ontwikkelen. Iedereen kan lid worden.

Bijvoorbeeld van de groep Open Overheid die gericht is op informatieprofessionals binnen de Rijksoverheid. Of de groep Informatiehuishouding overheden waar je ook vakgenoten van buiten de Rijksoverheid treft. Log in met je Pleio account of registreer.