13 september Keukentafelsessie #10: In gesprek met jonge ambtenaren over hun ideale overheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

De keukentafelsessie wordt live uitgezonden en is na aanmelding online te volgen. Kijkers kunnen een actieve bijdrage leveren via Mentimeter en door via de chat vragen te stellen of suggesties aan te dragen.

In deze tiende en laatste keukentafelsessie praten jonge ambtenaren met Arre Zuurmond én met een aantal ‘gevestigde’ bestuurders.

De jonge ambtenaren zijn aan zet in deze keukentafelsessie. Zij zijn tenslotte de dragers van de overheid van morgen. Hoe moet de overheid van 2040 er volgens hen uitzien? Wat voor beeld hadden zij van de overheid bij de start van hun carrière?  Welke idealen hadden ze hierbij? Tegen wat voor zaken lopen zij aan die dat ideaal in de weg staan? En wat moet er gebeuren om die stip op de horizon te bereiken? In deze tiende en laatste keukentafelsessie praten zij hierover met Arre Zuurmond én met een aantal ‘gevestigde’ bestuurders; verandering hoeft immers niet te wachten tot 2040.

Tafelgasten

Onderstaande personen schuiven in verschillende rondes aan bij Arre Zuurmond om hun expertise en inzichten te delen. 

Tafelgasten gespreksronde 1
Naam Functie Organisatie
Arjan Spruijt Bestuurslid Externe Betrekkingen  FUTUR
Bram Geurds Bestuurslid Nationale Jeugdraad (NJR)
Brechje Schouwerwou Adviseur Actieve Openbaarmaking Programma BZK Transparant
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Lucas Moers

Voorzitter JongECP 
Rijks I-Trainee BZK

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Tom Scheepstra   Beleidsmedewerker DGPenV Staf
Oud landelijk voorzitter CDJA
Ministerie van Justitie en Veiligheid, DG Politie en Veiligheidsregio’s
Marius Wiegers Teammanager Academie SMZ Arbeid & Gezondheid UWV
Tafelgasten gespreksronde 2
Naam Functie Organisatie
Eva den Dunnen-Heijblom Directeur-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Lucas Lombaers Directeur rijksbrede programma Open Overheid Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Nathan Ducastel Directeur VNG Realisatie Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Jan van Ginkel Concerndirecteur Provincie Zuid-Holland

Overhandiging manifest Over Informatie Gesproken

De maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken streeft naar een gelijkwaardige informatierelatie tussen burgers en overheid. Een relatie waarin burgers mede-eigenaar zijn van informatie en zodoende bijdragen aan een sterke democratie. Informatie moet niet alleen beschikbaar, betrouwbaar en begrijpelijk zijn, maar ook vindbaar en toegankelijk voor iedereen die daar recht op heeft. In het manifest van de maatschappelijke coalitie zijn de belangrijkste problemen en oplossingen geïdentificeerd waarmee de betrokken partijen aan de slag gaan.

Tijdens deze laatste keukentafelsessie zal Arre Zuurmond in aanwezigheid van Eppo van Nispen tot Sevenaer, ambassadeur van de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken, het manifest overhandigen aan tafelgast Nathan Ducastel, directeur-bestuurder VNG Realisatie.

Uitzending tijdens iBestuur Congres 2023

Deze tiende en laatste keukentafelsessie vindt plaats tijdens het iBestuur Congres 2023 en wordt live uitgezonden vanuit de Fokker Terminal in Den Haag.

Neem actief deel aan het gesprek!

Tijdens de sessie kunt u meepraten: onze moderatoren leggen via de chat vragen voor en brengen uw commentaar in het tafelgesprek. Ook maken we gebruik van de Mentimeter. De regeringscommissaris formuleert een aantal discussiepunten waarop u kunt reageren. U kunt dan via de chat meepraten over oplossingen. Ook kunt u tijdens uw aanmeling een onderwerp indienen dat u graag besproken wilt zien tijdens de keukentafelsessie.

Aanmelden voor deze keukentafelsessie kan via de website van het iBestuur Congres .

Over de keukentafelsessies

Tijdens de keukentafelsessies wordt u meegenomen in de dilemma’s en kansen op het gebied van de informatiehuishouding van de overheid. Daartoe worden gasten uitgenodigd aan de keukentafel. In een open gesprek, waarin vragen net zo belangrijk zijn als antwoorden, wordt samen met de tafelgasten én het (online) publiek gezocht naar oplossingen. U kunt de Keukentafelsessie na aanmelding online bijwonen of naderhand terugkijken via deze website of de website van iBestuur.

iBestuur en de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken ondersteunen de regeringscommissaris Informatiehuishouding bij de organisatie van zijn keukentafelsessies.

Beeld: ©Rijksoverheid / Tanja Snip-Arends
Arre Zuurmond in gesprek met zijn tafelgasten in gespreksronde 2 tijdens de negende keukentafelsessie op 22 juni 2023 in Bibliotheek DOK in Delft