05 oktober Open Donderdag

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Deze Open Donderdag staat in het teken van de informatiegedreven “Groningse aanpak” bij de behandeling van Woo-verzoeken. Met gastsprekers Kees Keulemans en Robert Nat.

Kees Keulemans (teamlid van de regeringscommissaris Informatiehuishouding) en Robert Nat (data-specialist Woo-verzoeken bij de Provincie Groningen) brengen het theoretisch perspectief en de praktijkervaringen van Woo-verzoeken samen.

Kees Keulemans heeft in samenwerking met de TU Delft een onderzoek verricht naar het zoekproces bij de behandeling van Woo-verzoeken (Woo can tell me what I'm looking for? | TU Delft Repositories). Robert Nat deelt zijn ervaringen met zijn aanpak en de door hem en verzoekers ervaren voordelen.

Zij willen samen met jullie in gesprek over de resultaten die uit de voorafgaande verdiepende sessie zijn gekomen! Zijn de inzichten die hier zijn opgedaan op andere plaatsen bruikbaar?

Kom en denk mee over vernieuwende inzichten van de behandeling van Woo-verzoeken. Jouw kritische blik wordt tijdens deze Open Donderdag enorm gewaardeerd.

Programma 5 oktober 2023

15:00 - 17:00 uur: verdiepende sessie (na aanmelding)
17:00 - 18:30 uur: Open Donderdag netwerkborrel
17:15 - 17:45 uur: Sprekers Kees Keulemans en Robert Nat

Over de Open Donderdagen

Elke even week op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Het doel is om professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. Er is regelmatig een spreker aanwezig die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. Als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen!

Praat ook online mee via KIA!

Wil je doorpraten over de thema’s die tijdens de Open Donderdagen aan bod komen en jouw netwerk ook digitaal uitbreiden? Het Kennisnetwerk Informatie en Archief, kortweg KIA, is dé interactieve ontmoetingsplek voor vakgenoten in de wereld van informatie en archief. Op KIA vind je kennisplatforms met uiteenlopende thema’s. Hier kun je vragen stellen, meedoen aan discussies, kennisdelen en samen kennis ontwikkelen. Iedereen kan lid worden.

Bijvoorbeeld van de groep Open Overheid die gericht is op informatieprofessionals binnen de Rijksoverheid. Of de groep Informatiehuishouding overheden waar je ook vakgenoten van buiten de Rijksoverheid treft. Log in met je Pleio account of registreer.

Open Donderdag 6 april 2023
Beeld: ©Rijksoverheid / Tanja Snip-Arends
Arre Zuurmond in gesprek met de aanwezigen na de presentatie van Haroon Sheikh tijdens de Open Donderdag op 6 april 2023