05 oktober Informatiegedreven behandeling van Woo-verzoeken

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief, Fruin-/Mullerzaal

Vooraf aanmelden noodzakelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voorafgaand aan de Open Donderdag wordt een verdiepende sessie georganiseerd over de informatiegedreven ‘Groningse aanpak’ bij de behandeling van Woo-verzoeken. 

Kees Keulemans (teamlid van de regeringscommissaris Informatiehuishouding) en Robert Nat (data-specialist Woo-verzoeken bij de Provincie Groningen) begeleiden de sessie.

Kees Keulemans deelt de bevindingen van het onderzoek dat hij in samenwerking met de TU Delft heeft verricht naar het zoekproces bij de behandeling van Woo-verzoeken (Woo can tell me what I'm looking for? | TU Delft Repositories). Dit wordt gecombineerd met de praktijkervaringen van Robert Nat, waarbij hij zijn aanpak en de door hem en verzoekers ervaren voordelen toelicht.

In het tweede gedeelte wordt aan de aanwezigen gevraagd te reflecteren op het verhaal en zich af te vragen of een dergelijke aanpak ook binnen de eigen organisatie mogelijk kan zijn.

Aanmelden

Ontmoet tijdens deze sessie andere professionals die zich bezighouden met Woo-verzoeken, laat je inspireren en geef mede vorm aan een vernieuwende behandeling van Woo-verzoeken. Geïnteresseerd in deze sessie? Aanmelden kan door een mail te sturen naar kees.keulemans@minbzk.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Beeld: ©Rijksoverheid