10 augustus Open Donderdag met gastspreker John Waser

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

John Waser vertelt ons over de nieuwe opleiding ‘Digital Design & Architecture’ die in november zal starten. De presentatie van Anna Keuning en Daan Beers is verplaatst naar 24 augustus

John Waser komt ons meer vertellen over de nieuwe opleiding ‘Digital Design & Architecture’ die in november zal starten. Met de Informatie Academie als een van zijn speerpunten, richt regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond zich op het belang van een onderzoeks- en onderwijsfunctie ter verbetering van de informatiehuishouding binnen de overheid. De beschikbaarheid van goed opgeleide professionals op het gebied van informatiehuishouding is immers een noodzakelijke randvoorwaarde om de transformatie naar een responsieve overheid mogelijk te maken.

In november start daarom - in samenwerking met de Universiteit Twente - de postmaster ‘Digital Design & Architecture’, die er mede voor gaat zorgen dat er zaken gaan veranderen. Een breed curriculum dat alle aspecten van de informatiehuishouding oppakt. Deze opleiding moet het tij binnen de overheid gaan keren, voor een transformatie naar een responsieve overheid. Zie voor meer informatie dit nieuwsbericht.

Programma 10 augustus 2023

17:00 – 18:30 uur: Open Donderdag netwerkborrel
17:15 - 17:45 uur: John Waser

Over de Open Donderdagen

Elke even week op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Het doel is om professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. Er is regelmatig een spreker aanwezig die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. Als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen!

Praat ook online mee via KIA!

Wil je doorpraten over de thema’s die tijdens de Open Donderdagen aan bod komen en jouw netwerk ook digitaal uitbreiden? Het Kennisnetwerk Informatie en Archief, kortweg KIA, is dé interactieve ontmoetingsplek voor vakgenoten in de wereld van informatie en archief. Op KIA vind je kennisplatforms met uiteenlopende thema’s. Hier kun je vragen stellen, meedoen aan discussies, kennisdelen en samen kennis ontwikkelen. Iedereen kan lid worden.

Bijvoorbeeld van de groep Open Overheid die gericht is op informatieprofessionals binnen de Rijksoverheid. Of de groep Informatiehuishouding overheden waar je ook vakgenoten van buiten de Rijksoverheid treft. Log in met je Pleio account of registreer.