Lees de briefwisselingen die Arre Zuurmond onderhoudt met diverse vooraanstaande personen

De Regeringscommissaris Informatiehuishouding onderhoudt een briefwisseling met diverse vooraanstaande personen. In korte brieven legt Arre Zuurmond scherpe vragen en prikkelende stellingen voor die verband houden met de informatiehuishouding van de overheid. Met de briefwisselingen die hierdoor ontstaan, wil Arre antwoorden krijgen op vragen die hem bezighouden als regeringscommissaris Informatiehuishouding.

De eerste brief was gericht aan dr. M. (Michiel) Scheltema. Daarin stelde Arre Zuurmond de vraag of de heer Scheltema nieuwe rechten voor burgers zou kunnen benoemen, die in het licht van de digitalisering en de komst van de informatiesamenleving nodig zijn. Inmiddels is een uitvoerige correspondentie op gang gekomen.

Daarnaast heeft Arre een brief gestuurd aan mr. A. (Aleid) Wolfsen over het automatisch toekennen van rechten op basis van bestaande informatie, naar voorbeeld van de Kruispuntbank Sociale Zekerheid van onze zuiderburen.

Ook is een briefwisseling gestart met Larissa Zegveld, voorzitter van Forum Standaardisatie, over het uitwisselen van informatie tussen overheidsorganisaties.

Lees de brieven en reageer

De brieven – en de antwoorden – worden op deze website gepubliceerd als 'weblogs'.

Zo krijgt u een kijkje in de gedachtegang van de regeringscommissaris en in de onmisbare rol die deskundigen spelen bij het verbeteren van de informatiehuishouding van de overheid.

Wilt u zelf reageren op een van zijn brieven? Dat kan via de reactiemogelijkheid onderaan elk bericht.

Beeld: ©Rijksoverheid / Jurgen Huiskes
Arre Zuurmond, regeringscommissaris Informatiehuishouding