30 mei Open Donderdag Special: Vraag en aanbod van Wetenschap & Maatschappij

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief, FruinMullerzaal

Voor de sessie is het nodig om je aan te melden. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Dan kun je een e-mail sturen naar de programmamanager van de Open Donderdagen.

Zet in mijn agenda

Guido Ongena, Lector aan de Hogeschool Utrecht en Frank van Ierssel, maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken zullen een interactieve workshop inleiden om vraag en aanbod rond informatiehuishouding bij elkaar te brengen.

Op donderdagmiddag 30 mei van 14.30-17.00 zullen Guido Ongena, Lector aan de Hogeschool Utrecht en Frank van Ierssel namens de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken een interactieve workshop inleiden om vraag en aanbod rond informatiehuishouding bij elkaar te brengen. De vraag is wat zijn de voorbeelden uit de praktijk waar studenten mee aan de slag kunnen en onderzoekers mogelijk een promotietraject voor op kunnen zetten. Het aanbod zijn de praktijkvoorbeelden die de maatschappelijke coalitie al in kaart gebracht heeft waar ze een oplossing voor zoeken. Doel van de workshop is aanbod en vraag bij elkaar te brengen en te kijken of we samen onderzoeksvragen geformuleerd krijgen die opgepakt kunnen worden in de vorm van studentprojecten, onderzoek aanvragen en misschien zelfs promotievoorstellen.

Over de Open Donderdagen

De Open Donderdagen worden op initiatief van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding in samenwerking met het Nationaal Archief georganiseerd op de donderdagen van elke even week van de maand voor de informatieprofessional van binnen en buiten de overheid. De borrels zijn op een vaste tijd van 17.00u – 18.30u in het Nationaal Archief en zijn vrij te betreden, er is dan ook geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel.

Praat ook online mee via KIA

Wil je doorpraten over de thema’s die tijdens de Open Donderdagen aan bod komen en jouw netwerk ook digitaal uitbreiden? Het Kennisnetwerk Informatie en Archief, kortweg KIA, is dé interactieve ontmoetingsplek voor vakgenoten in de wereld van informatie en archief. Op KIA vind je kennisplatforms met uiteenlopende thema’s. Hier kun je vragen stellen, meedoen aan discussies, kennisdelen en samen kennis ontwikkelen. Iedereen kan lid worden.

Bijvoorbeeld van de groep Open Overheid die gericht is op informatieprofessionals binnen de Rijksoverheid. Of de groep Informatiehuishouding overheden waar je ook vakgenoten van buiten de Rijksoverheid treft. Log in met je Pleio account of registreer.