Uitnodiging voor de openbare les van Guido Ongena op 8 maart 2024

Hogeschool Utrecht nodigt u graag uit voor de openbare les van Guido Ongena op 8 maart 2024. Tijdens de bijeenkomst wordt Guido officieel geïnstalleerd als bijzonder lector Data Driven Government binnen het lectoraat Procesinnovatie & Informatiesystemen van Hogeschool Utrecht.

Beeld: ©Hogeschool Utrecht

De datagedreven digitale transformatie van onze overheid: quo vadis?

Tijdens deze openbare les wordt een algemene introductie gegeven over de problematiek omtrent de informatiehuishouding van de overheid en de verantwoorde ontwikkeling van digitale innovaties. Daarbij komen de volgende zaken aan bod:

  • Kennis en vaardigheden die nodig zijn om voor medewerkers en leidinggevenden toekomstbestendige informatiehuishouding te arrangeren.
  • De rol van publieke waarden en de borging daarvan bij het gebruik en implementatie van algoritmen en digitale innovaties.
  • De relevantie en waarden van datamanagement en data governance bij een adequate informatiehuishouding en het stimuleren van datagedreven werken.
  • In de ochtend wordt ook stilgestaan bij het 10-jarige bestaan van lectoraat Procesinnovatie & Informatiesystemen.

Programma en aanmelden

Alle informatie over het programma en de aanmeldmogelijkheid, vindt u op de website van Hogeschool Utrecht.

Informatie Academie

Deze opleiding wordt vanuit de Informatie Academie onder uw aandacht gebracht. De Informatie Academie is gestart als een van de speerpunten van regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond als stap op weg naar een proactieve en responsieve overheid.