Reflectie van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding - De transformatie is ingezet

Na meer dan twee jaar als Regeringscommissaris Informatiehuishouding reflecteert hij in deze brief op de informatiehuishouding. Om deze écht te kunnen verbeteren is er een transformatie nodig, die reeds is ingezet en steeds meer zichtbaar wordt. 

De informatiehuishouding wederom inrichten naar de huidige structuur en cultuur van de overheid heeft weinig zin, de wet van de waanzin geldt ook hier: "Het is gek om steeds opnieuw hetzelfde doen en dan een andere uitkomst te verwachten.” Om die reden stelt Zuurmond de proactieve en responsieve overheid als doel voor de informatiehuishouding, waarvan hij concludeert dat de daarvoor benodigde transformatie reeds is ingezet. Toch stelt hij dat de overheid nog onvoldoende is uitgerust om de transformatie van de informatiehuishouding in goede banen te kunnen leiden. De regeringscommissaris presenteert in de brief drie belangrijke verrichtingen die ervoor zorgen dat de overheid in gezamenlijkheid aan de informatiehuishouding van de proactieve en responsieve overheid kan werken. 

Benieuwd naar deze brief? U kunt hem via de onderstaande link lezen.

Beeld: ©Publiek Denken / Hilbert Krane