16 november Open Donderdag met de VNG

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Programma:
15:00 - 17:00 uur: kennissessie “Metadateren met AI: sneller en beter” (na aanmelding)

17:00 - 18:30 uur: netwerkborrel
17:15 - 17:45 uur: sprekers Peter de Baat en Jeroen Jonkers

Deze keer verwelkomen we Peter de Baat (voormalig burgemeester en VNG-ambassadeur Wet open overheid) en Jeroen Jonkers (Programma-manager Grip op informatie).

Open Donderdag 6 april 2023
Beeld: ©Rijksoverheid / Tanja Snip-Arends
Arre Zuurmond in gesprek met de aanwezigen na de presentatie van Haroon Sheikh tijdens de Open Donderdag op 6 april 2023

Peter de Baat en Jeroen Jonkers vertellen op welke wijze de VNG investeert opdat bij gemeenten op bestuurlijk niveau het onderwerp informatiehuishouding en actieve/passieve openbaarmaking op de agenda wordt gezet. Over 'het goede gesprek voeren' en bestuurlijke dilemma’s. Peter en Jeroen geven een toelichting van ca. 15 minuten en gaan vervolgens in gesprek met de aanwezigen.

Programma 16 november 2023

15:00 - 17:00 uur:  kennissessie “Metadateren met AI: sneller en beter” (na aanmelding)
17:00 - 18:30 uur: Open Donderdag netwerkborrel
17:15 - 17:45 uur: Sprekers Peter de Baat en Jeroen Jonkers

Over de Open Donderdagen

Elke even week op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Het doel is om professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. Er is regelmatig een spreker aanwezig die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. Als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen!

Praat ook online mee via KIA!

Wil je doorpraten over de thema’s die tijdens de Open Donderdagen aan bod komen en jouw netwerk ook digitaal uitbreiden? Het Kennisnetwerk Informatie en Archief, kortweg KIA, is dé interactieve ontmoetingsplek voor vakgenoten in de wereld van informatie en archief. Op KIA vind je kennisplatforms met uiteenlopende thema’s. Hier kun je vragen stellen, meedoen aan discussies, kennisdelen en samen kennis ontwikkelen. Iedereen kan lid worden.

Bijvoorbeeld van de groep Open Overheid die gericht is op informatieprofessionals binnen de Rijksoverheid. Of de groep Informatiehuishouding overheden waar je ook vakgenoten van buiten de Rijksoverheid treft. Log in met je Pleio account of registreer.