13 juli Open Donderdag over metadata en het belang ervan voor een goede informatiehuishouding

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Sesam open u: hoe belangrijk zijn metadata voor het openen van onze schatkamer aan data? Wat spreken we met elkaar af om dit belangrijke onderwerp op de agenda te krijgen?

Tijdens de Open Donderdag op 13 juli nemen Afelonne Doek (Nationaal Archief), Jeroen Jonkers (VNG) en Jaap Haenen (CIO Rijk) u mee in de wereld van de metadata en het belang ervan voor een goede informatiehuishouding.

Er zijn verschillende standaarden voor metadata, waaronder de Richtlijn Metagegevens Overheid (RMO) en Metadata voor Duurzaam Toegankelijke Overheidsinformatie (MDTO).

Hoe wordt verantwoordelijkheid genomen voor metadata en hoe gaat de implementatie in de praktijk? Deze Open Donderdag hoort u er alles over!

Programma 13 juli

17:00 – 18:30 uur: Open Donderdag netwerkborrel
17:15 – 17:45 uur: Sprekers Afelonne Doek, Jeroen Jonkers en Jaap Haenen

Over de Open Donderdagen

Elke even week op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Het doel is om verschillende professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. 

Ongeveer eens per maand nodigen we een spreker uit die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. 

Als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen!

Beeld: ©Rijksoverheid / Tanja Snip-Arends