29 juni Open Donderdag

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Gastsprekers zijn IHH Lab West io, BZK Transparant, mboRijnland en TU Delft. Zij informeren ons hoe het onderwijs kan helpen bij het optimaliseren van de informatiehuishouding.

Hoe kan het onderwijs helpen met het optimaliseren van de informatiehuishouding?

Tijdens deze Open Donderdag netwerkborrel zijn IHH Lab West io, BZK Transparant, mboRijnland en TU Delft te gast. Zij informeren de aanwezigen over hun samenwerking en wat dit voor toegevoegde waarde heeft voor de informatiehuishouding bij de rijksoverheid.

Het programma BZK Transparant heeft de hulp ingeschakeld van IHH-lab West i.o. Samen met I-Partnerschap zijn zij de samenwerking aangegaan met studenten van het mboRijnland (Software Development) en TU Delft (Technische Bestuurskunde). 

De leerlingen van het mboRijnland hebben verschillende tools gebouwd om ambtenaren te helpen met hun e-mailarchivering. TU Delft studenten zitten momenteel middenin hun onderzoeken. Zij vertellen graag hoe hun inzet kan bijdragen aan het optimaliseren van de informatiehuishouding bij de rijksoverheid.

Programma 29 juni 2023

17:00 – 18:30 uur: Open Donderdag netwerkborrel
17:15 – 17:45 uur: IHH Lab West io met BZK Transparant, mboRijnland & TU Delft studenten 

Over de Open Donderdagen

Elke even week op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Het doel is om verschillende professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. 

Ongeveer eens per maand nodigen we een spreker uit die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. 

Ben jij als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen!

Beeld: ©Rijksoverheid / Tanja Snip-Arends