15 juni Open Donderdag met gastspreker Hawre Rahimi

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

“Moeten alle broncodes van de overheid openbaar gemaakt worden?” Dit is de vraag van Hawre Rahimi, Lid Tweede Kamer en de commissie Digitale Zaken.

Als de broncode inderdaad openbaar gemaakt moet worden, dan is dit een informatiehuishouding vraagstuk. Hiermee is deze vraag het centrale thema van de Open Donderdag netwerkborrel op donderdag 15 juni.

Hawre Rahimi zal bij de opening van deze Open Donderdag toelichten waarom hij deze vraag stelt. Daarna volgt een debat over de vraag met vertegenwoordigers vanuit onderwijs en leveranciers en met de aanwezigen in de zaal. Voor het debat hebben we uitgenodigd:

  • Prof. Bart Jacobs, hoogleraar Security, privacy en identity aan de Radboud Universiteit.
  • Anita Bosman, directeur van het Institute for ICT, Hogeschool Utrecht
  • William van Weelden, Strategisch Product Manager bij Centric
  • Harry van der Haar, Lid Raad van Advies bij 1DigitalNL
Beeld: ©Tweede Kamer / www.tweedekamer.nl
Hawre Rahimi, lid van de Tweede Kamer (VVD) en van de Tweede Kamercommissie voor Digitale Zaken

Over de Open Donderdagen

Elke even week van de maand op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Het doel is om verschillende professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. 

Ongeveer eens per maand nodigen we een spreker uit die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. 

Ben jij als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen!