04 mei Open Donderdag met gastspreker Constantijn van der Eijk

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Let op: in verband met de Nationale Dodenherdenking is dit een verkorte sessie van 17:00–18:00 uur.

Tijdens deze Open Donderdag presenteert Rijkstrainee Constantijn van der Eijk zijn advies ‘Archiveren by design voor een snellere behandeling van Woo-verzoeken’.

De behandeling van Woo-verzoeken duurt nog steeds te lang. Zo bleek onlangs ook weer uit het rapport ‘Matglas’ van de Open State Foundation. Rijkstrainee Constantijn van der Eijk heeft bij het Nationaal Archief gewerkt aan het advies ‘Archiveren by design voor een snellere behandeling van Woo-verzoeken’, waarin hij met concrete aanbevelingen komt om informatie beter vindbaar, beschikbaar, interpreteerbaar, betrouwbaar en leesbaar te maken om zo Woo-verzoeken bij de overheid sneller af te kunnen handelen.

Constantijn zal het advies overhandigen aan Lucas Lombaers, programmadirecteur Open Overheid.

Over de Open Donderdagen

Elke even week van de maand op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Ben jij als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen!

Het doel is om verschillende professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. 

Ongeveer eens per maand nodigen we een spreker uit die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt.