06 april Open Donderdag met gastspreker Prof. dr. H. (Haroon) Sheikh

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

In de afgelopen maanden zijn de netwerkborrels geleidelijk drukker geworden. Deze sessie vindt daarom plaats in de hal beneden.

Kom tijdens de netwerkborrel luisteren naar Haroon Sheikh voor een toelichting op het rapport 'Opgave AI. De nieuwe systeemtechnologie' en stel al  je vragen.

Elke even week van de maand op donderdag is er een Open Donderdag netwerkborrel. Ben jij als professional bezig met informatiehuishouding? Kom netwerken en kennisdelen! Het doel is om verschillende professionals binnen en buiten de overheid samen te brengen om op een informele manier ideeën uit te wisselen en offline een connectie te maken. 

Ongeveer eens per maand nodigen we een spreker uit die tijdens de borrel kennis met betrekking tot informatiehuishouding met ons deelt. Dit keer zal Prof. dr. H. (Haroon) Sheikh een toelichting komen geven op het rapport 'Opgave AI. De nieuwe systeemtechnologie'.

WRR rapport 105 'Opgave AI. De nieuwe systeemtechnologie'

Kunstmatige intelligentie (AI) kent allerlei vormen en toepassingen: van gezichtsherkenning tot vertaalapps, van medische diagnoses tot anticiperen op criminaliteit, en van fraudebestrijding tot het beïnvloeden van wat we kopen, lezen en stemmen. En dat is nog maar het begin.

Als Nederland zich op deze fundamentele verandering niet goed voorbereidt, is er niet alleen het risico dat kansen worden gemist, maar ook dat de samenleving opgescheept wordt met een technologie die onze belangen niet dient. Dat stelt de WRR in het rapport 105 Opgave AI. De nieuwe systeemtechnologie dat de Nederlandse overheid adviseert over hoe we het beste het AI-tijdperk kunnen binnenstappen.

14:00-17:00 uur: opening van het Innovatielab Tekstberichten

Voorafgaand aan deze Open Donderdag, vindt van 14:00-17:00 uur de ‘Grand Opening’ plaats van het Innovatielab Tekstberichten van het Nationaal Archief (e-mail, whatsapp, sms). Het innovatielab is een praktijk- en toekomstgerichte experimenteeromgeving gebaseerd op Design Thinking methodiek, waar vanuit allerlei expertises wordt samengewerkt aan oplossingen.

Gasten van de Open Donderdag zijn welkom om deze opening bij te wonen. Ontmoet andere professionals en onderzoekers, laat je inspireren en geef mede vorm aan het onderzoek naar de duurzame toegankelijkheid van tekstberichten!

Meer informatie en de aanmeldmogelijkheid vind je op de website van het Nationaal Archief

Programma

Het programma op 6 april is als volgt:

14:00 - 17:00 uur: ‘Grand Opening’ van het Innovatielab Tekstberichten 
17:00 – 18:30 uur: Open Donderdag netwerkborrel
17:15 – 17:45 uur: Spreker Haroon Sheikh